Luister nu!

Julian Opie  

Verity walking in dress  

00:00
00:00

Het bewegende beeld ‘Verity walking in dress’ is een innovatieve creatie van de Londense kunstenaar Julian Opie, geboren in 1958. Verity is een Engelse meisjesnaam en betekent ‘waarheid’ en ‘echtheid’.

Opie combineert in zijn werk het minimalisme van popart met hedendaagse digitale technieken. De combinatie van verschillende kunstvormen maakt dat zijn werk inspireert tot bespiegeling en zelfreflectie. Zijn stijl wordt gekenmerkt door eenvoud en diepte en hij heeft een grote fascinatie voor het menselijk lichaam.

In ‘Verity walking in dress’ gaan kunst, beweging en een verhaal naadloos in elkaar over. Opie wil hiermee de complexiteit van identiteit en beweging verkennen. Door Verity met digitale pixels te vereenvoudigen tot basisvormen, creëert hij een tijdloos en toegankelijk werk.

‘Verity walking in dress’ is niet alleen een kunstwerk. Het is ook een beschouwing op de verschillende vormen van menselijke expressie, met name in de mode. Door Verity’s elegante pas en vloeiend bewegende jurk daagt Opie je uit om na te denken over de manier waarop je jezelf presenteert en de rol die kleding speelt bij het vormen van je identiteit.